Och sen, iväg…

Vi mäktade med en kort flytt från Töreboda till Hajstorp på söndagen, vädret (som vanligt..) hysteriskt fint.

Efter en repfri nerslussning och trevligt besök i sista slussarna så bestämde vi oss för en mellanlandning i hemmahamnen, blåsigt värre och regnvarning gjorde att det fick bli hem och ladda om. Nästa kväll kastade vi loss i bra nära vindstilla kl 21.30 och landade vid Läckö 22.45, finfint.

 

Nästa stopp blev efter den lååånga resan över Vänersborgsviken, gästhamnen i Trollhättan som kan rekommenderas. Fin restaurang, bra service, välskött, allt som behövs finns och fungerar. Gott om plats finns det oftast också, många många bojar lediga…

Finns flera makalösa väggmålningar att beskåda i centrum, häftigt!

Nästa stopp blev lite oväntat i Kungälv, denna gången tog vi i rena ilskan en ledig plats i den nedlagda(?) gästhamnen med väääldigt kort flytbom. Sjöfartsverket lyckades nämligen förstöra en hel dag för oss med diverse idiotiska påhitt, de borde skämmas för det sätt de totalt  missköter fritidstrafiken på Göta älv. Fy fan! Som grädde på moset fick vi släpa på en typ 10-tons motorseglare som fått motorhaveri, hela vägen från nästan vid slussarna i Trollhättan till Lilla Edet… suck.

En (sista?) sväng förbi fabriken som ska flytta, mycket tråkigt, mycket svårbegripligt. Idioti i klass med Sjöfartsverket.

Mer begripligt är att man ser till att fixa en liten flytande bastu i älven, snyggt!

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.