Press?

Det sägs att man jobbar bäst under press… i så fall är nuvarande upplägg perfekt. Våra båtvänner har det fint i solen på akterdäck medan vi slipar och lackar. Det finns definitivt en önskan om att se till att få detta färdigt. Det går faktiskt riktigt bra ändå, känns som ett bra upplägg med både båt, bra verktyg och hjälp av kompisar på hemmaplan. Att även slippa det oljeskitiga gamla verkstadsgolvet känns också lite säkrare, det skapar en del extra städjobb när skorna konstant är oljesvarta inunder.

 
Vi kan nog förmodligen vara överens om att det var dags att se över en del av träinredet, 23 års klivande i trappen från skarndäck sätter sina spår.. dessutom kryddat med läckage från dålig tätning/konstruktion bakom trälisten vid rutramen bakom wc (skäms på varvet för dåligt hantverk, se nästa bild). Tur att man har Mirkas slipmaskiner med utsug genom deras Abralon slippapper – helt otroligt bra grejer. Det är snarare mindre damm efter slipningen än innan… Riktiga verktyg är grejen.

 
En del ”engångskonstruktioner” förekommer på en Forbina 9000 där man kan fundera en stund på hur de tänkte att underhållet skulle gå till – obehandlad teak fastskjuten i plasten med spikklammerpistol?

 
Illa tråkigt svårt också att få loss dessa små söta lister för att kunna dra ur luckan, borra ur plugg är inget problem men varför en halv tub sikaflex bakom? Det hade kanske inte varit helt nödvändigt med denna mängd och underhållet måste ju ske någon gång? Eller är det inget som man ska fundera på kanske utan lämna bort till nån som begriper.
 
 

 

5 reaktioner till “Press?”

  1. Tjena hakker, vi har hörts via mail en gång i tiden och diskuterat Turbon,har Nimbus 3000, i vmin båt har jag fixat trät brukar ta hem lite inredning och fixa under vintern och skruva dit på våren, blir inte lika mycket stress hahaha, och i nimbusen är busenkelt att ta bort inredning. Ha det bra, kanon verktyg har du, änvänder typ samma jag med, tummen upp

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.