Sen då?

Jo då, dieseldropparna räckte ända hem till Otterbäcken… För den som undrar så finns det ingen diesel att köpa i Liljedal, tvärt emot vad som står i hamnguiden 9. 

 
Efter att ha tankat i bränsle och tankat ur annat så satte vi kurs på Sjötorp, varmt väder som tusan! En god lunch på restaurangen blev det, ligger ju fint nästan vid bryggan. Bra gjort att det har blivit fart där igen och dessutom med samma ägare år efter år. Värmen gjorde att vi fick kasta loss för lite svalkande bris, efter en svajankring med massor av bad (och trekantsflugor…) vid Kalvöarna så landade vi på Fällholmen på kvällen – Otroligt varm och fin dag!

 
Nästa dag var minsann inte sämre, självaste kaptenen fick fram solstolen och parkerade i den perfekt svalkande brisen med första parkett till svalkande (22gr) bad. Sanslöst fin dag. Igen.

 
Så fint väder (även om det på denna bilden visst är disigt) gör att man inte tar av solskyddet på framrutan på flera dagar, andra våning gäller som manöverplats.

 
Efter en kajstuds i Ekenäs (där jag i värmen inte ens fick tagit en bild) så tog vi oss ihop med Mackmyra till Säffle via ett antal badstopp, nästan blank sjö och –

 
– ta mej tusan, på självaste avlöningsdagen så är det 24,3 plusgrader i en skapligt oskyddad vik i Vänern. Då finns inte många giltiga ursäkter för att inte bada?

 
I Säffle provade jag och Mackmyras kapten att cykla med klingande kassar över slussen, gick ganska bra..

 
 Ett fantastiskt fik, Holgers konditori, finns i Säffle – missa inte det! Staketen är till helgens torgfest, det har vi upplevt tidigare med glada miner och får se till att planera bättre kommande år.

 
Mycket nostalgi och goda bakelser och kakor…

 
På väg ”hemöver” så återsåg vi stenkaren som jag en gång för löjligt länge sedan åkte genom åt andra hållet efter första sjösättningen av min första egna båt och jag tror dessutom att Mackmyras kapten stod vid rodret (eller ratten)…

 
Fullt som vanligt i Spikens gästhamn så vi angjorde gästhamnen vid Läckö slott som final på en fin dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.