Stopp..

.. tog det inte direkt efter Läcköbesöket utan –

 
– vi drog de 8 distansen över Kinneviken till Hönsäters mycket trevliga hamn, en favorit bland allt som fanns att se på Falkängens hantverksgata var Cementamuseet – precis i min smak.

 
Vi lämnade Hönsäter och flyttade oss bara en liten bit norrut till Årnäs, där lade vi till för första gången. Mycket historia att ta in, vi tog en promenad förbi Aranäsborgen och industriminnen,

 
Någon form av kombination av antika saker var detta, kanske har varit en butik? Stängt sedan länge var det precis som serveringen i stora huset.

 
På dörren till det gamla kontoret hängde en kasse med turistinformation..

 
Ett spännande sammanträffande blev det med en mycket insatt herre från bygden, vi pratade en lång stund och hittade flera gemensamma nämnare från bl a Lidköping. Badplatsen var en fullpoängare även om vi inte var i vattnet denna gång – vi återkommer!

 
Därefter blev det en resa i eländigt stark vind till bekanta Fällholmen, där tog vi skydd längst in i ”hörnet”.

 
Undrar just hur det ska bli med fyrhuset, vore ju fint om båtklubben kunde få ett bidrag för att hålla taket tätt. Annars får vi kanske överväga att tacka för tiden som varit och återlämna ansvaret till ägaren. Ska vädret vara av den sorten som vi verkar få vänja oss vid numera så är det nog bra om taket är tätt.
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.