Nära slutet…

Nu är vevhusventilationen ombyggd till nyare årsmodell (förutom ändringen grövre slang till luftfiltret) – testad med perfekt resultat! Nu ska det vara fritt fram för busåkning 2015 utan att kölsvinet skitas ner av oljespill. Märklig konstruktion med filtret och övertrycksventilen, inte underligt att Penta fick tänka om.

Fantastiskt på nåt sätt att det är 9 grader i Vänern i mitten av November, Storön föröver!

Torrsättning blir det nog i veckan så säsongen närmar sej slutet, 43 övernattningar ser ut att bli summeringen av 2014. Om inte prognosen vänder…

6 reaktioner till “Nära slutet…”

 1. Hej.
  Såg din ombyggnad av vevhusventilationen. Hur har du tätat den gamla delen. har du tagit bort ventil och alltihop.
  Jag har haft lite problem på min ena 41A motor med att den vill köra ut lite olja genom ventilen. Jag tillverkade då en catschtank i rostfritt med ett K&N filter som är monterat över ventil kåpan och sedan med en grov slang (40mm) ner till anslutningen där det gamla vevhusfiltret satt. Detta har fungerat bra. men nu när jag vart ute i hårt väder och kört lite hårt så kom det olja igen i ventilen. vad tror du om att montera bort ventilen helt och hållet eller sätta en slang till där ventilen är och dra upp den till catschtanken eller till luftfiltret.. Att ta bort ventilen helt och hållet borde inte vara någon fara nu när inte K&N filtret kan tätna. Catchtankens volym är ca 4 liter.

 2. Hej!

  Jag har tagit bort hela katastrofkonstruktionen med filter och övertrycksventil och satt dit en likadan lucka som framför de andra öppningarna. Finns att beställa hos Penta.

  Jag hade också funderingar på oljefälla med stort filter men fastnade för den variant som Penta själva valde, dock med viktiga ändringen grövre slang. Den löjligt klena slangen som sitter orginal på senare årsmodeller är en bön om bekymmer…

  Lycka till!

 3. Tack för svar!! Det är en mycket intressant Blogg du för..
  Köper man enbart kåpa och täcklock eller måste man även beställa insatsen till kåpan eller är den med? vilken dimension har "muffen" på kåpan orginal?
  Lite nyfiken! vart har du hemma hamn.. Jag själv ligger vid LBS utanför Lidköping!?

 4. Kåpan levereras insklusive insats, är lite otydligt på sprängskissen. Täcklocket behöver nya skruv, funkar med vanliga M10. Slangen är 19mm invändigt.

  Hemmahamnen är Otterbäcken – vi kanske ses i sommar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.